Få ordning på kroppen innan dina dyk

Att det är enormt viktigt att vara i form när man dyker är ingen nyhet. Det gäller till exempel fysisk träning och kost, bra sömn och en psykisk balans. Dykning är ansträngande på kroppen så du gör dig själv en tjänst om du ser till att du är i toppform innan du dyker.

Tänk efter före

Om du inte känner dig absolut hundra innan ett dyk så är det lätt hänt att du skadar dig. Till exempel om du är trött när du dyker så minskar din koncentrationsförmåga och det kan vara livsfarligt. Därför är sömn och vila otroligt viktigt för dig som dykare.

Din fysiska kondition är så klart också väldigt viktigt. Dykutrustningen är tung även om du känner dig viktlös i vattnet. Med andra ord så se till att du tränar bra innan dyket, både på musklerna och konditionen. Grunda också med hälsosam mat innan dyket. Att gå under ytan och känna sig däst och uppblåst är inte bra.

Bli av med skador

Om du har några muskelskador eller krämpor så är det inte en bra ide att dyka. Ta i så fall kontakt med en Naprapat som kan behandla idrottsskador som till exempel Muskelcentrum. De kan hjälpa dig till optimal fysisk hälsa så du kan njuta av att dyka.